JELENOV GREBEN

JELENOV GREBEN

Jelenov grebenOlimje 90, 3254 Podčetrtek; T: +386 (0)3 582 90 46; I: www.jelenov-greben.si; E: jelenov.greben@siol.net; Lokacija: 4,5 km od Term Olimia v neposredni bližini nad samostanom...Za več informacij kliknite na ponudnika.
PONI RANČ OGRIZEK

PONI RANČ OGRIZEK

poni rancMala Rudnica 6, 3254 Podčetrtek; M: +386 (0)31 611 093; I: www.poni-ranc.si; E: ponikonjic@siol.net Lokacija: 4 km od Term Olimia na Mali Rudnici. Ponudba: Ranč se nahaja na...Za več informacij kliknite na ponudnika.
KMETIJA MARTIN AMON

KMETIJA MARTIN AMON

Kmetija Martin AmonVirštanj 61, 3254 Podčetrtek; T: +386 (0)3 809 55 26; M: +386 (0)31 266 732; E: kmetija.amon@gmail.com Lokacija: 5,7 km od Term Olimia na prelepi točki virštanjskih...Za več informacij kliknite na ponudnika.
KOLESARSTVO IN POHODNIŠTVO

KOLESARSTVO IN POHODNIŠTVO

E: tic@podcetrtek.si Dobršen del območja Obsotelja in Kozjanskega je moč prevoziti s kolesom. Pri tem so kolesarjem v pomoč urejene kolesarske poti, ki so primerne za gorsko in...Za več informacij kliknite na ponudnika.
LURŠKA JAMA

LURŠKA JAMA

c3GWtyPKgswm66Hy7Babs2rhKHbOSZ37BShGjrrm8cK3x55s2xwfgFpBKKrOCjkMD3261 Lesično; M: +386 (0)51 608 536; I: www.obcina-kozje.si Lurška jama leži 250 m južno od cerkve sv. Marije v Zagorju pri Lesičnem. Pod 19 m visokim spodmolom iz peščenjaka...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Gruska jama

Gruska jama

Gruska jama leži v osrčju zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka in se nahaja tik ob cesti, ki pelje iz Kozjega proti Bučam. Že leta 1988 je bila vključena v Inventar...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Pavlekove pečine

Pavlekove pečine

Med ljudmi je že znana zgodba o skali, ki ji pravijo kamniti ali okameneli Pavlek: »Proti vzhodu od podsredškega gradu se vzdiguje strmo hribovje. Na tem je pasel pred davnim časom...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Bister graben

Bister graben

Če odidemo s trga Kozje mimo cerkve Marijinega vnebovzetja, pridemo do ozke doline Bister graben, kjer teče potok z istim imenom. Tu se nahaja pestra favna in pa flora kar pa popestri...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Ribnik in Kolarjeva domačija

Ribnik in Kolarjeva domačija

Ribnik je eno izmed večjih mrestišč za dvoživke. V spomladanskem času cesta postane črna točka za te male živalce, zato so bile postavljene nizke pregrade, ki naj bi preprečile...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Travniški sadovnjak na Čerčekovi domačiji

Travniški sadovnjak na Čerčekovi domačiji

Travniški sadovnjak je del območja Nature 2000, saj je življenjski prostor za številne vrste ptic in drugih živali. V kolekcijskem sadovnjaku je nasajenih več kot 100 sort jablan in...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Vetrnik in Oslica

Vetrnik in Oslica

Predalpski deli Kozjanskega parka segajo od 600 do 900m nadmorske višine, zato se je tu ustvaril lep in bogat habitat. Na visokih suhih travnikih zaradi velike biotske raznovrstnosti...Za več informacij kliknite na ponudnika.
SOTESKA REKE BISTRICE “PRIŠJEK”

SOTESKA REKE BISTRICE “PRIŠJEK”

Soteska reke Bistrice »Prišjek« Reka Bistrica je med Trebčami in Zagajem vrezala okrog 3 km dolgo sotesko, ki je najbolj slikovita in ohranjena rečna soteska v vzhodni Sloveniji...Za več informacij kliknite na ponudnika.
KRAŠKI IZVIR “DAVJEK”

KRAŠKI IZVIR “DAVJEK”

Kraški izvir »Davjek« Izvir se nahaja v litotamnijskem apnencu srednje miocenske starosti in sicer ob manjšem prelomu. Gre za kraški izvir v osamelem krasu Kozjanskega parka. Za...Za več informacij kliknite na ponudnika.