MINORITSKI SAMOSTAN OLIMJE

MINORITSKI SAMOSTAN OLIMJE

Minoritski samostan OlimjeOlimje 82, 3254 Podčetrtek T: +386 (0)3 582 91 61; I: www.olimje.net; E: ernest.benko@rkc.si Lokacija: 4,5 km od Term Olimia sredi zelenih trat, sadovnjakov, vrtov in njiv pod goro...Za več informacij kliknite na ponudnika.
KOČA PRI ČAROVNICI

KOČA PRI ČAROVNICI

koca pri carovniciOlimje 104, 3254 Podčetrtek; T: +386 (0)3 582 90 33; M: +386 (0)31 309 103; I: www.carovnica.si; E: info@carovnica.si Lokacija: 6 km od Term Olimia proti Olimju in nad samostanom...Za več informacij kliknite na ponudnika.
MUZEJ KMEČKE OPREME

MUZEJ KMEČKE OPREME

Muzej kmecke opremeTrška cesta 46, 3254 Podčetrtek; T: +386 (0)3 810 92 56; M: +386 (0)41 684 460; E: mija.pocivavsek@gmail.com Lokacija: 1 km od Term Olimia v centru Podčetrtka. Ponudba:...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Trg Pilštanj

Trg Pilštanj

Pilštanj je eno najstarejših in zgodovinsko najpomembnejših naselij na Kozjanskem oz. v Obsotelju. Danes predstavlja naselbinski kulturni spomenik. Oblikovalo se je predvsem kot izjemna...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Grad Pilštanj

Grad Pilštanj

Pilštanjski grad sodi med najstarejše gradove na slovenskem. Njegovo ime razlagajo s starovisokonemško besedo "bil", ki pomeni obrambo, boj. (H)Ema je Pilštanj skupaj z drugimi svojimi...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Cerkev Zagorske Matere Božje

Cerkev Zagorske Matere Božje

Sredi vasi stoji mogočna zgradba – cerkev Zagorske Matere Božje. Nad glavnim vhodom naletimo na letnico 1661, to je zgodnji barok. Cerkev je pa le starejša, saj njeni začetki segajo v...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Cerkev Svete Magdalene

Cerkev Svete Magdalene

Župnija Zagorje ima tudi dve podružnični cerkvi. Cerkev sv. Magdalene je v bližini farne cerkve, cerkev sv. Andreja pa je v Pokorni vasi blizu Prevorja. Prva se prvič omenja leta 1545...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Stara lekarna v Olimju

Stara lekarna v Olimju

Po posvetitvi cerkve, so menihi preuredili grajsko kapelo v lekarno. To je tretja najstarejša lekarna v Evropi (za Parizom in Dubrovnikom). Na žalost se oprema ni ohranila. Nekaj posod je...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Trg Podsreda

Trg Podsreda

Naselje Podsreda se je razvilo pod okriljem podsredškega gradu. Kakor se je pri trških naseljih, ki so bila načrtno postavljena, običajno dogajalo, ima tudi trg Podsreda svojega...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Cerkev sv. Janeza Krstnika

Cerkev sv. Janeza Krstnika

Kot vikariat se omenja v 15. stoletju, leta 1765 je postala župnija. Stara cerkev sv. Janeza Krstnika je pogorela, ostal je samo rebrasto obokani prezbiterij, ki so ga spremenili v...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Svete gore nad Podsredo

Svete gore nad Podsredo

Na hribu Gradišče stoji gotska cerkev Matere božje sedem žalosti in kapeli sv. Ane in sv. Mohorja in Fortunata. Do cerkve vodijo kapele križevega pota. Osrednja, nekdanja romarska...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Grad Podsreda

Grad Podsreda

Grad Podsreda sodi med najpomembnejše romanske arhitekture na Slovenskem. Leži na severnem pobočju Orlice, 5 km iz istoimenskega trga Podsreda. Hörberg ali Herberch, kot se je včasih...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Levstikov mlin

Levstikov mlin

Ugodne razmere so botrovale k temu, da so se ob Bistrici v preteklosti naseljevali mlinarji kot uporabniki vodne sile reke. Nemogoče je določiti čas, kdaj se je mlinarska dejavnost...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Kukovičičev mlin

Kukovičičev mlin

Domačija Kukovičičevih obsega poleg glavne stavbe, ki je mlin in stanovanjska hiša hkrati, še hlev s senikom, shrambo za vino in sušilnico koruze, svinjak, kovačnico in objekt, ki je...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Javorškova domačija

Javorškova domačija

Na Javerškovi domačiji se je leta 1864 rodila Titova mati. V njej je Josip Broz pri svojem dedu Martinu preživel svoja otroška leta. Sedanja podoba stavbe je iz 19. stoletja,...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Cerkev sv. Marije

Cerkev sv. Marije

Župnijska cerkev Marijinega vnebovzetja se omenja že leta 1249. Vsaj iz tega časa izhaja ladja, prezbiterij je v obodnih zidovih gotski, današnjo podobo pa je cerkev dobila ob...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Kroflnov mlin

Kroflnov mlin

Ob izteku Bistrega grabna stoji Kroflnova domačija z dvema poslopjema, hišo z nekdanjim mlinom in gospodarskim poslopjem, stisnjena na ozko polico med potokom in skoraj previsno steno...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Šola moje mame

Šola moje mame

V samem središču kraja, v starodavnem trgu Kozje, je kozjanski rojak Marjan Marinšek uredil muzejsko učilnico iz časov Kraljevine Jugoslavije. Razstavljena so tudi originalna šolska...Za več informacij kliknite na ponudnika.
Sodstvo v Kozjem

Sodstvo v Kozjem

Zapor je najverjetneje imel pet celic, katerih vrata so se odpirala na skupen hodnik in zaporniško dvorišče. Po dve celici sta bili v zimskem času ogrevani z litoželezno pečjo, ki so...Za več informacij kliknite na ponudnika.
SV. GORE

SV. GORE

SVETE GORE Kontakt: g. Damjan Kejžar, župnik T: +386 (0)3 809 40 42 MobT: +386 (0)31 278 180 E-pošta: damjan.kejzar1@gmail.com http://www.svetegore.si/ Svete gore so...Za več informacij kliknite na ponudnika.
KRAVARIČEVA DOMAČIJA

KRAVARIČEVA DOMAČIJA

KRAVARIČEVA DOMAČIJA Kontakt: Marica Kravarič,  Kunšperk 14, 3256  Bistrica ob Sotli 3256 Bistrica ob Sotli T: +386(0)3 5804 088, MobT: +386 (0)41 763 997 (Toni...Za več informacij kliknite na ponudnika.